Annons:
Etikettrecept-med-det-vi-odlat-själv
Läst 925 ggr
[Sabina]
2015-09-01 12:30

Tomat-recept

Grön Tomatmarmelad

1 kg Tomater
2 citroner (zesten)
1 kg socker
1 kanelstång
1 krm natriumbensoat

Skålla och skala tomaterna. Skär dom i mindre bitar. Lägg de i en kastrull med alla andra ingredienser utom bensoaten. Låt koka på svag värme till marmeladkonsistens, vilket tar ca 30 minuter. Ta upp kanelstången och tillsätt natriumbensoaten , utrört i lite sylt. Ös upp i väl rengjorda burkar.

Annons:
shrek&fiona
2015-09-14 01:56
#1

Enklaste tomatpurén:

Mixa Tomater.

Reducera. (Koka in.)

Inget salt behövs eftersom saltsmaken finns naturligt i inkråmet och framträder då man reducerar vätskan.

:)

Sabinan
2016-03-17 09:11
#2

"Soltorkade tomater"

2 kg Tomater
ca 4 dl extra virgin olivolja
ca 6-8 vitlöksklyftor, skalade
Trocomare+ extra salt
Grovmalen peppar
torkad timjan och oregano

Tomaterna skars i fyra delar och lade på en ugnspanna med silikonunderlägg, så de inte skulle fastna på plåten.
Strösslade försiktigt lite örtsalt på och in i ugnen (varmluftsugn)på ca 80 grader i några timmar för att torka dom mjuksega. För säkerhets skull hade jag ugnsluckan öppen för att vädra ut fukten från tomaterna.

När de svalnat något, lade jag dom i en glasburk, varvade Tomater, hela vitlöksklyftor, lite örtsalt,salt, timjan och oregano.
Sedan fyllde jag burken med olivoljan och ställde burken i kylskåpet.
Väldig lätt att göra och så mycket godare än de soltorkade Tomater jag annars brukar köpa. Glad

Sajtvärd för Balkongodling & Akvarell
"Big Journeys Begin With Small Steps"

Gurgil
2016-03-18 10:40
#3

Det måste jag testa

Upp till toppen
Annons: