Annons:
Etikettrecept-med-det-vi-odlat-själv
Läst 1990 ggr
[Sabina]
1/14/15, 8:50 AM

Chili-recept

Chiliolja:

2 tsk chiliflakes

2 dl neutral olja tex rapsolja

ev. 1 tsk sesamfrön

Häll chiliflakesen i en burk. Värm oljan  och låt den sedan svalna ett par minuter. Häll försiktigt i oljan över chiliflaksen. Tillsätt ev sesamfrön. Låt stå minst en vecka innan du smakar av, så smaken utvecklas. Ju starkare chili, desto starkare olja. Håller 1 år i kyl.

Annons:
[Sabina]
1/24/15, 12:15 AM
#1

Sambal Oelek:

100g röd chili
100g röd paprika
1tsk salt
1tsk socker
1tsk vinäger
ev vitlök

Ta bort skaftet på chilin. Kärna ur paprikan. Grovmixa chili, paprika och eventuell vitlök. Mixa sen slätt med resterande ingredienser. Spara en del i kylen, där sambalen håller en vecka. Den andra delen kan man frysa för att tas fram senare.

Ljungåsen
1/24/15, 10:08 AM
#2

Inlagd chili

100 g färska chilifrukter, delade i skivor
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 msk socker
2 kryddmått salt

Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt koka 3-5 minuter. Häll i sterilierade burkar.

Upp till toppen
Annons: