Gurka som huvudingrediens
Visst är det något speciellt med att äta det man odlat själv? I denna tråd kan vi posta recept där gurkan är basen till måltiden.
Snabbsaltad vitlöksgurka- 1 portion
1 gurka (den krymper enormt)
1 vitlöksklyfta
1 skvätt olja
Salt
Skiva gurkan tunt med en osthyvel, ös på en massa salt (så det blir oätligt), gurkan släpper nu ifrån sig en massa vatten, när den skrumpnat sköljer man ur den med kallt vatten och smakar av när den är lagom salt. Pressa ur överflödigt vatten och lägg gurkan i en skål. Häll på en skvätt olja och pressa i en vitlöksklyfta. Passar till grillat eller i lunchmackor.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Jag körde en variant på vitlöksgurkan men hade i citron istället och det blev både gott och fräscht 🙂
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
Jag la in egenodlad gurka för två år sedan.
Av någon oklar anledning har burken stått orörd, där i kylen.
Vågar jag provsmaka?
(Inläggning: Äppelcidervinäger, honung, salt.)
Tzatziki:
1 gurka
1,5 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
2-3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
grovmalen svartpeppar
Grovriv gurkan och blanda med saltet. Lägg detta i ett durkslag och låt vätskan från gurkan rinna av under ca 30 min. Blanda alla ingredienser i en skål. Krama ur gurkan och lägg den i yoghurtblandningen. Blanda allt. Låt stå i kyl i en timme eller mer och njut! 😍